therapie

ontdek

de kracht in jezelf

therapie op Terschelling

buurman&derooij therapieretraite

maatwerk

voor het samen vinden van jouw eigen oplossing

buurman&derooij therapieretraite

traject

1-op-1, kort en effectief daadkrachtig behandelplan

buurman&derooij therapieretraite

gezelschap

kleine groep voor onderling begrip en herkenning

buurman&derooij therapieretraite

nazorg

ook na de therapieretraite kun je op Maaike rekenen

Jouw traject

Bij ons is de therapie individueel en persoonlijk maatwerk. We werken aan jouw probleem in jouw situatie met jouw mogelijkheden en met jouw kracht en kwaliteiten. Door te werken met een groep van maximaal 4 personen die allemaal werken aan hun thema, ontstaat er een sfeer van begrip, herkenning en erkenning. Dit zorgt ervoor dat je ‘niets hoeft uit te leggen’ en intensief aan het werk kunt.

                                                                                                                                                                           voorbeelden van thema's

Maak tijd voor jezelf!

Voordat Maaike je ontvangt in Harlingen op maandag heb je, in het weekend hiervoor, je voorbereidingen kunnen treffen om 5 dagen weg te zijn. Vanwege de korte duur van de therapieretraite ga je zeer intensief aan de slag.   

Het traject vergt daadkracht en daarom een maximale inzet van jezelf. Jij krijgt onze volledige toewijding en gedegen expertise voor een positief resultaat. Na afloop van de therapieretraite op vrijdagmiddag, heb je nog een heel weekend in het vooruitzicht om al je gedane ervaringen en indrukken goed te kunnen verwerken.                                                         geschikte data vind je hier

Nazorg

Bij ons is compleet ook echt compleet. Nazorg is inbegrepen. Na een intensieve retraite heb je werkelijk de regie weer in handen.

Je hebt inzicht gekregen, problemen uit de weg geruimd en je kunt de wereld weer aan.

Wij willen natuurlijk graag dat dit zo blijft en daarom hebben we ook na de retraite nog twee keer contact via Skype of telefoon.

Eerst na een week. Dan bespreken we hoe het is gegaan bij thuiskomst en hoe het is nu je weer in je eigen omgeving bent.

Hoe voel je je? Hoe reageren de mensen om je heen? Is er iets veranderd? Kun je toepassen wat je van de therapieretraite meegenomen hebt?

Na 4 weken hebben we nog eens contact om te evalueren. Mocht je er later nog behoefte aan hebben dan ben je altijd welkom om contact met ons op te nemen.

Vergoeding via zorgverzekering

Maaike Buurman is aangesloten bij de beroepsvereniging NBVH. De kosten van de therapie kun je geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen afhankelijk van de voorwaarden van je zorgverzekeraar. Informeer naar de mogelijkheden binnen je (aanvullende) polis. Let wel: de hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de hoogte van je aanvullende verzekering. Houd er ook rekening mee dat collectief afgesloten polissen anders kunnen uitbetalen dan particulier afgesloten polissen. De factuur krijg je voor aanvang van de therapieretraite op Terschelling toegezonden, waarna je deze ter declaratie kunt aanbieden bij de zorgverzekeraar.

De buurman & de rooij methode


De therapie, die je bij Maaike op Terschelling volgt, is individueel en dus maatwerk. Er zijn geen groepsopdrachten. Wel zijn er ook een aantal sessies die je als groep tegelijk ontvangt, maar je bent hier aanwezig om aan jezelf te werken en niet verantwoordelijk voor het proces van een ander.

Maaike maakt een behandelplan dat op maat is gesneden op jouw thema. Ze gebruikt verschillende technieken, onder andere uit de hypnotherapie, NLP en gesprekstherapie.

Het doel is steeds om de ‘eigen’ oplossingen te vinden en weer stevig op eigen benen te staan. Het behandelplan is erop gericht:


  • Je eigen kracht te (her)ontdekken;
  • Inzicht te krijgen in het eigen probleem en jouw eigen reactiepatronen;
  • Belastende zaken leren los te laten;
  • Belemmerende reactiepatronen om te buigen naar ‘gezonde’ reactiepatronen;

                meer weten over Maaike

WAT ANDEREN ZEGGEN OVER MAAIKE

Toen ik bij Maaike kwam, was ik onder de indruk van haar zorgzame, liefdevolle, integere en professionele houding. Iedere keer werd ik met de grootste zorg ontvangen en kreeg ik alle ruimte om te zijn wie ik ben.

Omdat ik niet in een eenvoudig proces zat, was het voor mij een grote opluchting en erkenning dat Maaike wist waar ik het over had. Zij heeft ervoor gezorgd dat ik een groot gedeelte van mijn verdriet een plek kon geven en inzicht kreeg. Het was wonderlijk hoe ze me naar gebieden en tijden wist te voeren in mijn gedachten, zonder dat ik heel erg veel moeite moest doen. Woorden schieten eigenlijk te kort om op te schrijven hoe het was, maar ik ben heel goed geholpen en heb er een heel erg fijn gevoel aan overgehouden. #Robin

Een kortdurend en effectief traject met individuele sessies. Je vindt je eigen oplossing en gaat verfrist naar huis!