methode

durf

voor jezelf te kiezen

therapie methode op Terschelling

maatwerk

voor het samen vinden van jouw eigen oplossing

traject

kort, effectief daadkrachtig behandelplan

gezelschap

kleine groep voor onderling begrip en herkenning

nazorg

ook na de therapie retraite kun je op ons rekenen

Therapeute Maaike Buurman: "Zowel in begeleiding als in therapie zet ik vooral mijn waarnemings- en inlevingsvermogen in.

Ik hou ervan ‘mee te kijken’ met de cliënt om zo te ontdekken waar de mogelijkheden liggen tot het oplossen van het probleem. Ik beweeg mee met het tempo en de kwaliteiten van de cliënt en maak dan een maatwerk behandelplan".


Tijdens de therapiesessies maak ik ondere andere gebruik van hypnotherapie en NLP.


Hypnotherapie

Het therapieprogramma bestaat uit diverse technieken uit verschillende therapieën. De basis ligt in de hypnotherapie. Vroeger werd er gewerkt met “vergeten” van wat er in de sessie gebeurd is. Tegenwoordig vindt men dat niet ethisch en niet zinvol. Daarom spreken we nu ook liever van trance dan van hypnose.

Trance valt uit te leggen als een diepe concentratie in jezelf, het innerlijk, waarbij je niet gehinderd wordt door impulsen van buitenaf. Je blijft er gewoon ‘bij’, je onbewuste wordt weer bewust gemaakt.


We gaan er vanuit dat iedereen zelf de oplossing voor een probleem in zich draagt. Vaak ligt deze besloten in het onbewuste en daar kunnen we niet altijd even goed bij. Door in trance te gaan krijg je gemakkelijker toegang tot het onbewuste en daarmee tot de eigen antwoorden en oplossingen.


De hypnotherapeut helpt je om in trance te komen. Meestal gaat dat via een soort ontspanningsoefening maar ook wel door gewoon je ogen te sluiten en met je aandacht naar een situatie te gaan.

Eenmaal in trance houdt de therapeut de rode draad in de gaten en helpt je inzicht te krijgen om je probleem op te kunnen lossen. Vaak gaat het om inzicht krijgen. Maar je kunt ook in trance teruggaan naar het moment waar het probleem oorspronkelijk ontstaan is en kun je (na het verkrijgen van inzicht) over de betreffende gebeurtenis een ander gevoel oproepen. Het is de bedoeling dat je dat andere gevoel meeneemt naar het “hier en nu” en zo in het heden geen last meer hebt van het probleem. De therapeut helpt je het nieuw verkregen betere gevoel te verankeren zodat het blijvend is.


NLP (neurolinguïstisch programmeren)

In de NLP wordt vaak gebruik gemaakt van de ruimte. Zo kun je bijvoorbeeld aspecten van jezelf letterlijk plaatsen, een plek in de ruimte geven. Dit helpt goed om orde te scheppen en inzicht te krijgen. Door steeds de plek van de verschillende aspecten of delen van jezelf in te nemen kun je ervaren en voelen hoe de vork in de steel zit. Heel verhelderend!

In het dagelijkse leven zul je daardoor gemakkelijker herkennen welk aspect of deel  die ene reactie veroorzaakt en kun je het oude reactiepatroon ombuigen.


Nazorg

Bij ons is compleet echt compleet. Nazorg is inbegrepen. Na een intensieve retraite heb je werkelijk de regie weer in handen. Je hebt inzicht gekregen, problemen uit de weg geruimd en je kunt de wereld weer aan. Wij willen natuurlijk graag dat dit zo blijft en daarom hebben we ook na de retraite nog twee keer contact via Skype of telefoon.


Eerst na een week. Dan bespreken we hoe het is gegaan bij thuiskomst en hoe het is nu je weer in je eigen omgeving bent.

Hoe voel je je? Hoe reageren de mensen om je heen? Is er iets veranderd? Kun je toepassen wat je van de therapie retraite meegenomen hebt?


Dan na 4 weken hebben we weer contact.

Mocht je later nog eens de behoefte hebben dan ben je altijd welkom om contact met ons op te nemen.

WAT ANDEREN ZEGGEN OVER MAAIKE

Toen ik bij Maaike kwam, was ik onder de indruk van de zorgzame, liefdevolle, integere en professionele houding van haar. Iedere keer werd ik met de grootste zorg ontvangen en kreeg ik alle ruimte om te zijn wie ik ben.

Omdat ik niet in een eenvoudig proces zat, was het voor mij een grote opluchting en erkenning dat Maaike wist waar ik het over had. Zij heeft ervoor gezorgd dat ik een groot gedeelte van mijn verdriet een plek kon geven en inzicht kreeg.

Het was wonderlijk hoe ze me naar gebieden en tijden wist te voeren in mijn gedachten, zonder dat ik heel erg veel moeite moest doen.

Woorden schieten eigenlijk te kort om op te schrijven hoe het was, maar ik ben heel goed geholpen en heb er een heel erg fijn gevoel aan overgehouden. #Robin

Met een kleine groep van maximaal 4 personen ontstaat er een sfeer van begrip, herkenning en erkenning. Dit zorgt ervoor dat je ‘niets hoeft uit te leggen’ en intensief aan het werk kunt. Je kiest zelf of je je proces wilt delen of niet.

volg ons ook op

facebook
twitter
LinkedIn
#therapieretraite

buurman & de rooij

jan ruijglaan 31

8881 EZ  West-Terschelling


bel 06 - 24 38 00 67

mail contact@therapieretraite.nl


KvK 71895116

BTW NL001144899B98

 © 2015 buurman & de rooij vof powered by one.com