thema

begrip

en erkenning

voorbeelden van therapie thema's

buurman&derooij therapieretraite

de reset

herontdek je eigen kracht

buurman&derooij therapieretraite

de transitie

een nieuwe richting

buurman&derooij therapieretraite

je ex loslaten

de ander los te laten

buurman&derooij therapieretraite

puberteit

goed omgaan met je puber

therapieretraite: een reset

Ken je dat? Je hebt een prima computer, werkgeheugen zat, snel en met fantastische programma’s erop. Regelmatige virusscans, spamfilter, af en toe even opruimen,… geen vuiltje aan de lucht dus.

Tot dat programma’s elkaar in de weg zitten. Ze lopen door elkaar heen en lijken alle beschikbare snelheid van je computer op te eisen. De andere programma’s, die normaal gesproken prima functioneren, worden traag, willen niet zomaar openen, doen niet wat je wilt,…. Horendol word je daar toch van? Tijd om te herstarten, goed resetten…..

Je voelt hem natuurlijk al aankomen, dit is een metafoor voor hoe het in je dagelijks leven kan gaan. Het heeft effect op alles wat je doet en wat normaal gesproken bijna vanzelf gaat, het kost allemaal meer moeite.


Hoe helpt dit jou?

buurman & de rooij bieden je een persoonlijke reset. Temidden van de prachtige natuur en rust van Terschelling ga je in therapiesessies jezelf eens helemaal scannen (waar loopt het door elkaar?), waar nodig opruimen (welke activiteiten kan ik opgeven of efficienter doen?), ‘defragmenteren’ (alles weer op een rijtje zetten) en opnieuw opstarten. Deze therapie retraite geeft je tijd en ruimte stil te staan bij dat wat voor jou echt belangrijk is in je leven. Waar gaat het jou echt om?

Ondertussen word je helemaal in de watten gelegd. Je gaat verfrist naar huis en na 1 week en na 4 weken nemen we nog eens contact met je op om te horen hoe het gaat. Kijk hier voor de eerst volgende therapieretraite.

therapieretraite: een transitie

Je maakt in je leven allemaal wel een aantal veranderingen mee. Sommige levensfasen lopen naadloos in elkaar over, sommige vragen echter meer aandacht. Zo kan het zijn dat je gezinssamenstelling drastisch verandert. Komen er mensen bij of gaan er weg? Zijn het prettige omstandigheden of juist verdrietige? Of zijn er andere heftige dingen gebeurd? Bijvoorbeeld op het gebied van werk of gezondheid? Misschien zit de verandering hem wel in pensioen of verhuizing. Is het leven daarna drastisch veranderd?


Hoe helpt dit jou?

buurman & de rooij bieden je een persoonlijke transitie. Te midden van de prachtige natuur en rust van Terschelling ga je in therapiesessies weer orde op zaken stellen. Samen met Maaike ga je op onderzoek uit naar wat jou blokkeert, wat je op te ruimen en te verwerken hebt. En met de blik op de toekomst ga je kijken hoe je een fijne nieuwe invulling aan gaat geven.

Ondertussen word je helemaal in de watten gelegd. Zo heb jij de tijd om je te concentreren op jezelf en te genieten van je nieuwe inzichten. Je gaat opgeschoond naar huis en na 1 week en na 4 weken nemen we nog eens contact met je op om te horen hoe het gaat. Ben je toe aan een nieuwe fase in je leven? Meld je aan.

therapieretraite: je ex loslaten na de (relatie)breuk

Een (echt)scheiding is een ingrijpende gebeurtenis. In de periode vanaf de scheidingswens, via de melding t/m de afhandeling word je vaak overspoeld door heftige emoties.

Juist op het moment dat de steun en de troost van de partner wegvalt, weet de omgeving niet altijd goed te reageren. Misschien verandert zelfs je hele vrienden en kennissenkring. Juist dan wordt er van je verwacht dat je allerlei redelijke en verstandige beslissingen neemt die gevolgen hebben voor de toekomst (en die van je kinderen als die er zijn). In die emotionele achtbaan is het soms moeilijk gevoel en verstand te onderscheiden en daarom is het erg lastig om de juiste beslissingen te nemen.

Bij een mediator is er meestal ook niet veel ruimte voor eigen emoties. Daar wil men juist dat je ‘volwassen’ en ‘respectvol’ met elkaar omgaat om tot een goede oplossing te komen. Logisch, maar vaak voelt dat niet rechtvaardig.

In deze therapie retraite met het thema ‘loslaten’ is er juist ruimte om jouw eigen gevoelens en emoties te uiten en je reactiepatronen te herkennen en, daar waar nodig, om te buigen. Er is aandacht voor verwerken en loslaten van de gebeurtenissen rond de scheiding en alles wat daarmee te maken heeft of blijkt te hebben.


Hoe helpt dit jou?

Omdat je individueel werkt (eventueel in een klein gezelschap van lotgenoten) , kun je in deze retraite even helemaal met je eigen problemen bezig zijn. Geen ruis van werk, familie/vrienden/kennissen, verplichtingen, huishouden of andere zaken. Even de aandacht en concentratie voor jezelf! Door het intensieve programma kom je snel in het traject en kun je effectiever aan de slag.

Door het verwerken van de emotionele kant van de zaak is de kans groot dat de zakelijke kant veel soepeler verloopt. Een effectieve aanvulling op het proces van een scheiding bij een advocaat of bemiddelaar.

De therapie retraite is ook heel geschikt om een onverwerkte scheiding alsnog te verwerken.    Meld je nu aan.

therapieretraite: je puber (beter) begrijpen

Omgaan met je puber. Het is een vreemde gewaarwording. Heb je altijd alles voor je kind over gehad, altijd een goede verstandhouding gehad en plotseling verandert dat helemaal in de puberteit.

Het lijkt wel wanneer jij wit zegt, je puber heel hard zwart roept. Alles wat eerst vanzelfsprekend was, wordt nu 90 graden omgedraaid. Je puber doet vreselijk lelijk tegen je, is dwars, heel aanwezig of juist erg teruggetrokken. Soms ben je ten einde raad.

Het is een tijd waarin jij je zorgen maakt of het allemaal wel goed komt tussen jullie beiden, een tijd waarin je gekwetst wordt en het lijkt of je alles fout doet. Gelukkig is dat heel normaal én heel lastig om mee om te gaan.


In de therapie retraite met het thema  "je puber (beter) begrijpen", krijg je inzicht in de ontwikkeling van pubers in het algemeen en die van jou in het bijzonder. Hoe was je eigen puberteit eigenlijk ook alweer? Waarom is de puberteit nou zo belangrijk? Hoe kan ik nou het beste reageren op dit vreemde gedrag van mijn puber? Deze en vele andere vragen en bovenal antwoorden komen aan de orde.


Aandacht voor jou!

Door de therapie sessies krijg je maatwerk voor jouw specifieke situatie. Er is aandacht voor jouw eigen kwetsbaarheid in deze ontwikkelingsfase van je kind en ook hoe je zelf weerbaarder kunt zijn.

Doordat je in een kleine groep van mensen bent die ook met hun thema aan het werk zijn, is er veel ruimte voor begrip, herkenning en erkenning. Misschien kom je samen wel op ideeën… En wat heerlijk, even geen ruis van je puber, of anderen die commentaar op je handelen hebben of het allemaal zo goed weten …

Even geen dagelijkse beslommeringen, even de aandacht en de concentratie op jezelf!      Meld je nu aan!

WAT ANDEREN ZEGGEN OVER MAAIKE

Ik ben milder geworden en dat is prettig. Ik kreeg inzicht in mijn eigen (negatieve) reactiepatronen en mijn valkuilen. Ik wil nog weleens vaker sessies volgen om andere zaken uit te werken.    #Eric-Jan

buurman&derooij therapieretraite

Alleen jij kan die verandering teweeg brengen door in actie te komen. Je wilt inzicht verkrijgen in je eigen handelen. Je weet dat je “alles” moet aanpakken om vooruit te komen. Je bent bereid te investeren in jezelf.